MAERLANT
LIVE

Hoe we potentiële leerlingen, zonder fysiek bezoek, kennis
lieten maken met hun nieuwe school omgeving. 

Maerlant live

Het Maerlant College Brielle is een middelbare school dat aangesloten is bij de onderwijsgroep ‘Het Galilei’. Het yopro team is vaste stream partner van deze scholen gemeenschap. In samenwerking met de desbetreffende middelbare school maken wij een totaalconcept waarbij de stream aansluit bij de kenmerken van de school. Het Mearlant is een middelbare school dat zich volledig richt op ondersteuning bij de studenten.

Lees verder

Klant

Het Maerlant College Brielle

Case

Livestream
Betrokkenheid

Mede mogelijk gemaakt door

Remco, Nienke, Juliën, Kim en Benjamin.
Uiteraard van yopro.

Maerlant Live

Het is voor een middelbare school vrij lastig om in Corona tijden nieuwe leerlingen te werven. Een potentiële leerling wilt ervaren en voelen hoe een school is. Iets dat moeilijk te vertalen is wanneer een geen fysiek bezoek mogelijk is. In samenwerking met het marketing team van het Maerlant zijn we een totaal concept gaan ontwikkelen op het gebied van livestreamen. Hierbij hebben we het mogelijk gemaakt om een stream als spelshow in te richten, waarbij er werd nagedacht over de spanningsboog van een potentiële leerling en de informatie die ouders van leerlingen willen onyvangen.  

De stream is een totaalconcept geworden, waarbij we vooraf video rubrieken hebben opgenomen die in de stream werden afgespeeld. Deze rubrieken gaan in op de hulp die leerlingen krijgen van de school. Zo is er een interview afgenomen bij het leerlingenloket, is er een tour door de school opgenomen en is er een rubriek gemaakt die inging op persoonlijke begeleiding. 

Daarnaast is het event zo opgezet dat het echt voor kinderen en ouders te volgen is. Wij hebben visuals gemaakt in de vorm van een spelshow en ook daadwerkelijk een quiz in de stream gebracht, zodat kinderen op en top vermaakt worden. Doordat er naast het spelelement een rondetafelgesprek is opgezet, bevatte de stream alle inhoudelijke informatie zodat ouders weten met wat voor school hun kinderen te maken krijgen. Als laatst hebben we een live chat panel in de stream gebracht, zodat er nog meer interactie met de kijkers ontstond. Vragen zijn zo live behandeld in de stream, wat voor meer interactie met het thuisfront zorgde.

Door yopro voor het Maerlant:

  • Volledige huisstijl veranderd naar spelshow huisstijl
  • Intro countdown animatie in deze spelshow stijl
  • Drie video rubrieken: Tour door de school, interview met leerling, gesprek met coach
  • Conceptontwikkeling over de inhoud en setting van de stream
  • Hulp voor presentators bij het presenteren
  • De techniek: geluid, licht, beeld
  • Regie en actieve camera operators

Volledige livestream – Maerlant

Aanpassingen visuals

Behind the scene foto’s

Countdown livestream